2013. augusztus 3., szombat

Hamis ananász befőtt

.



Hozzávalók: 5 kg cukkini, 3 l víz, 2 evő kanál 10 % ecet, 
A szirup hozzávalói:1 l víz, 30 kg. cukor  + 1 l ananász Ízű szörp.
pár szem szegfűszeg  1 fél citrom leve
Elkészítése: A töknek a külső héját megpucolom majd  apró kockákra vágom. A vizes-cukros- ecetes vízben főni teszem fel. A forrástól számítva 10 percig főzöm, majd leszűröm és üvegbe teszem.
Ezután elkészítem a szirupot, amikor felfőtt a víz a cukorral leveszem  a tűzhelyről és beleöntöm az 1 l ananász ízű szörpöt.  Ezt ráöntöm az üvegekben lévő tökre, minden üveghez csipetnyi Na- benzoát teszek/szalicil is megfelel/. Lezárom és száraz dunsztba teszem, majd másnap a helyére pakolom.
Jó étvágyat hozzá!

/a cukkini hamarabb átveszi az ízeket, finomabb mint a tökből készült/




1 megjegyzés: